سولفات منیزیم
سولفات منیزیم هفت آبه و یا همان نمک سولفات برای سلامتی و زیبایی دارای مزایای زیادی است. کاربرد نمک اپسوم در مبارزه با مشکلات زیبایی و سلامتی دارای کاربردهای فراوانی است. نمک اپسوم تشکیل شده از ترکیب دو ماده معدنی از قبیل: سولفات و منیزیم که به آن منیزیم سولفات هفت آبه گفته میشود و دارای خواص فراوانی میباشد که در اینجا به فواید آن اشاره میشود.
از 1500 سال پیش نمک اپسوم برای حل مشکلات سلامتی قابلاستفاده در موارد زیادی میباشد. در بسیاری از شرکتهای بزرگ ایران تولید نمک اپسوم با بلورهای بسیار زیبا و خالص دربسته بندیهای متنوع همراه با روغنهای کاملاً گیاهی و اسانس میوههای مختلف تولید شده و به مصرفکنندگان عرضه میگردد. نمک اپسوم تحت عنوان نمک حمام جهت استحمام برای شما حمامی لذتبخش را به ارمغان میآورد. چراکه این نمک بسیار مفید و قابلاستفاده میباشد.

سولفات منیزیم چیست؟
سولفات منیزیم ترکیب شیمیایی از اکسیژن، گوگرد و منیزیم میباشد. یکی از مهمترین کاربردهای این ماده در پزشکی و کشاورزی و همچنین داروسازی میباشد. سولفات منیزیم به طور طبیعی در آب دریا و چشمههای معدنی وجود دارد. سولفات منیزیم بهصورت بلورهای بیرنگ یا سفید میباشد. دارای طعم خنککننده، شور و تلخ است. در آب سریع حل میشود و در اتانول (الکل) نامحلول است. نامهای دیگر این ماده شیمیایی، نمک منیزیم، سولفوریک اسید، سولفات منیزیم، نمک اپسوم و نمک حمام میباشد.
موارد مصرف سولفات منیزیم هفت آبه یا نمک اپسوم
- تسکیندهنده درد بدن
- سلامتی دستها و پاها
- تسکیندهنده یبوست
- کاهش استرس و همچنین کمک به بهبودی خواب
- تسکیندهنده موارد مسمومیت با گیاهان
- ضدالتهاب
- لایه بردار
- تیمارکردن جوشهای پوست و صورت
- کمک بهسلامتی موها
- مرطوبکننده دست و صورت
- تسکیندهنده بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی
- ازبینبرنده ی جوشهای سرسیاه
- ضدعفونیکننده
- کمککننده رشد گیاهان
- کمک به نگهداری جوانهها
- تمیزکننده شستشوی ماشین
- تسکیندهنده گزیدگی نیش حشره

نمک اپسوم جهت سلامتی
نمک اپسوم که از سولفات منیزیم تهیه می شود یک نمک شگفتانگیز دارای کاربردهای زیادی میباشد که شما میتوانید در زندگی روزمره ی خود از آن بهرهمند شوید.
استفاده در باغچه: طبق مطالعات بهدستآمده نمک اپسوم دارای عناصر منیزیم و سولفور میباشد که به افزایش شکوفه دهی و تولید بیشتر و رشد سریعتر محصول کمک میکند.
فرو بردن پاها در نمک اپسوم: برای نرم کردن پوستتان، نصف فنجان نمک اپسوم را با آب صابوندار مخلوط کنید و پاهایتان را به مدت 5 دقیقه در آن قرار دهید.
نمک اپسوم یا سولفات منیزیم برای موی سر: برای پرپشت شدن موهایتان نمک اپسوم را با شامپوی سر به مقدار یکسانی ترکیب کنید و آن را روی موهایتان به مدت 20 دقیقه قرار دهید.
تمدید اعصاب و یا ریلکسیشن: نمک اپسوم را به مقدار 2 فنجان در آب گرم حمام حل نمایید و داخل وان به مدت 15 دقیقه قرار بگیرید. از نمک اپسوم به دلیل دارا بودن منیزیم برای تسکیندهنده ی بیشتر از آن استفاده کنید.
اسپری موی سر: 2 قاشق چایخوری نمک اپسوم(دارای منیزیم سولفات)، 1 فنجان آب گرم، 1 قاشق چایخوری ژل آلوورا و نصف قاشق چایخوری ژل معمولی خود را با هم ترکیب نمایید و روی موی سر خود مقداری از آن را اسپری نمایید.
تسکین درد: شواهد نشان داده یک راه آسان و مفید برای تسکین علائم سردرد تنها با فرو بردن سر در حمام نمک اپسوم است.
تأثیر منیزیم سولفات روی بواسیر: برای تسکین دادن رنجش حاصل از بواسیر، حمام آب گرم نمک اپسوم بسیار مناسب میباشد. با استفاده از حمام آب گرم که تشکیل شده از یک تیوب پلاستیکی که روی صندلی توالت قرار گرفته این کار را انجام دهید. همچنین برای بازدهی بیشتر و دفع مواد به مدت 20 دقیقه روی آن بنشینید.
ماساژ بدن: برای ماساژ کل بدن بعد از دوش گرفتن میتوانید از نمک اپسوم استفاده نمایید.
لایهبرداری: برای این کار چند قطره روغن اسانس لوندر را با 2 فنجان نمک اپسوم را با 1/4 فنجان ژل پترولیوم ترکیب نمایید و برای نرم شدم پوست بهآرامی محل موردنظر را ماساژ دهید.

مانیکور پدیکور (سوهانکاری ناخن): برای حذف راحتتر تراشهها، انگشتان خود را فرو ببرید.
تسکیندهنده درد ماهیچهها و درد مفاصل: برای تسکین دردهای شما بهترین گزینه نمک اپسوم میباشد. به حمام آب خیلی گرم 2 فنجان نمک اپسوم اضافه نمایید و به مدت 5 دقیقه به محل درد بمالید.
نمک اپسوم برای آفتابسوختگی: نمک اپسوم را به میزان 2 قاشق چایخوری در یک لیوان آب حل نمایید و آن را به محل آفتابسوختگی اسپری نمایید.
برای دیدن اطلاعات بیشتر سولفات منیزیوم کلیک نمایید.
حمام نوزادان: برای حمام عصرگاهی یک فنجان نمک اپسوم در طول شب برای نوزادان موجب خواب سریع و راحت نوزادان خواهد شد.
ازبینبردن جوشهای صورت و بدن: یک اثر خارقالعاده برای ازبینبردن جوشها میباشد که دارای خواص ضد باکتری، ضد خارش، ضد قارچ و ضدعفونیکننده دارد.
ازبینبردن جوشهای سرسیاه: نیم فنجان آب جوش را با سه قطره ید و 1 قاشق چایخوری نمک اپسوم را مخلوط نمایید. سپس با استفاده از یکپارچه کتان محلول تهیه شده را بهآرامی به محل جوشها بمالید تا جوشها به طور طبیعی خارج شوند.
تسکین یبوست: در یک لیوان نمک اپسوم را به میزان 1 تا 2 قاشق چایخوری به 250 میلیلیتر آب نوشیدنی اضافه کنید و برای تسکین یبوست مخلوط تهیه شده را بخورید.
ضدعفونیکننده: در حمام آب گرم حاوی نمک اپسوم به مدت 10 دقیقه دستها و پاها را قرار دهید تا ضدعفونی شوند.
بهبود سرماخوردگی: برای بهبود سرماخوردگی و افزایش تعداد گلبولهای سفید خون، چراکه حمام نمک کمک زیادی به بهبودی آن خواهد نمود.
ازبینبردن بوی بددستها و پاها: نمک اپسوم به مقدار 3 قاشق چایخوری را به مقداری آب گرم اضافه نمایید و برای مدت 15 دقیقه دستها و پاها را داخل آن قرار دهید. چراکه این کار باعث براق شدن ناخنها، نرمی پوست و ازبینبردن بوی بد و نامطلوب خواهد شد.
نمک اپسوم برای نیش پشه: از نمک اپسوم به دلیل دارا بودن منیزیم سولفات برای تسکین درد نیش پشه میتوان استفاده نمایید. میتوانید لیف حمام را در محلول حاوی 1 فنجان آب شرب و 2 قاشق چایخوری نمک اپسوم بخیسانید و بعد بر روی محل گزش نیش پشه بمالید.
– حشرهکشها: مقداری نمک اپسوم را با آب گرم مخلوط نمایید و محلول بدست آمده را به محل تجمع حشرهها اسپری نمایید.
– تمیزکننده کاشیها: برای تمیزکردن مؤثر و مفید کاشیها، نمک اپسوم و صابون را به مقدار یکسانی مخلوط کنید و آن را استفاده نمایید. بعد از آن با آب تمیز بشویید. جهت جلوگیری از استفاده مواد شیمیایی پرخطر این کار یکی از بهترین راههاست زیرا منیزیم سولفات هیچ گونه ضرری ندارد.
شکل ظاهری سولفات منیزیم
سولفات منیزیم یک ترکیب معدنی و طبیعی است که شکل جامد کریستالی دارد و اغلب یا سفید است یا بیرنگ. این ماده که به نمک اپسوم معروف است.
شرایط نگهداری سولفات منیزیم
– در جای خشک و خنک نگهداری شود و حتماً در ظرف دربسته قرار گیرد.
– از قراردادن در محیط مرطوب جلوگیری شود، زیرا رطوبت هوا باعث سفتوسخت شدن سولفات منیزیم میشود.

کاربردهای سولفات منیزیم در صنایع مختلف
صنایع کشاورزی:
از سولفات منیزیم در صنایع کشاورزی برای تهیه کودهای کشاورزی برای افزایش میزان منیزیم و یا گوگرد خاک استفاده میشود. ازآنجاییکه سولفات منیزیم تقریباً خنثی است، به همین دلیل تغییری در PH ایجاد نمیکند.
سولفات منیزیم از منیزیم که تنها عنصر معدنی کلروفیل است تشکیل شده است. منیزیم میتواند باعث تسریع جذب انرژی خورشید و فتوسنتز در گیاهان شود و به رشد گیاهان بسیار کمک میکند.
صنایع پزشکی:
بدن انسان به طور متوسط (حدود 400 میلیگرم در روز) نیاز دارد که کمبود منیزیم در بسیاری موارد میتواند خطرناک باشد. با استفاده از سولفات منیزیم (با توصیه پزشک) میتوان در درمان برخی بیماریها مانند آسم، اکلامپسی، ناراحتیهای معده و … استفاده کرد.
صنایع آبزی:
وجود منیزیم در آکواریوم برای تثبیت یونها در آبهای شور و جلوگیری از رسوب بهصورت کلسیم کربنات استفاده میشود. سولفات منیزیم برای ثابت نگهداشتن غلظت منیزیم در آکواریومهای که مرجان سنگی دارند بیشتر استفاده میشود.
صنایع ساختمانی:
ترکیب منیزیم اکسید و محلول منیزیم سولفات در تهیه سیمانهایی که مقاومت بیشتری دارند، به کار برده میشود. فقط باید در نظر داشت که این سیمانها ضد آب نیستند و از آنها در تولیدهای پنل عایق سبک میتوان استفاده کرد.
کاربردهای صنعتی دیگر:
سولفات منیزیم در تهیه کاغذ، ریون و ابریشم به کار برده میشود. در صنایع چرمسازی بهمنظور افزایش مقاومت حرارتی چرم نیز کاربرد دارد.
سولفات منیزیم بهعنوان یک تثبیتکننده کلسیم هیدروژن فسفات در خمیردندان نیز به کار میرود.
این ماده شیمیایی بهعنوان منعقدکننده لاستیک و پلاستیک نیز مورداستفاده قرار میگیرد. همچنین برای تولید پارچههای نسوز ویک ماده ثابتکننده در رنگهای اصلی پشم نیز میباشد.
بایدها و نبایدها در استفاده از سولفات منیزیم
بر اساس توصیههای پزشکی، هرگز نباید از سولفات منیزیم بیشتر ازآنچه روی بستهبندی لحاظ شده و یا بدون دستور پزشک استفاده نمود. استفاده دوز بیشازاندازه سولفات منیزیم میتواند عوارض جانبی جدی و تهدیدکنندهای را در پی داشته باشد. با افزایش سطح منیزیم، ازدیاد ضعف عضلات اسکلتی رخداده، هوشیاری کاهش پیدا میکند و درنهایت اتساع عروقی اتفاق میافتد. همچنین تزریق سولفات منیزیم گاها سبب کاهش جزئی فشارخون در هنگام بیهوشی اپیدورال میشود. زمانی که منیزیم در سطوح درمانی مورداستفاده قرار میگیرد، عضله قلب تا حد زیادی ازنظر بالینی تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت، اما لازم به ذکر است که قلب در اثر مصرف زیاد منیزیم میتواند عمیقاً تحت تأثیر قرار بگیرد.

بهطورکلی استفاده از نمک اپسوم یا سولفات منیزیم بیخطر میباشد. ولی در صورت استفاده نادرست از آن، امکان بروز عوارض جانبی وجود دارد. ممکن است سولفات منیزیم موجود در نمک اپسوم اثر ملین داشته باشد، و باعث بشود که مصرفکننده به نفخ، حساسیتو یا حالت تهوع دچار شود. توجه داشته باشید که در صورت وجود چنین عوارضی آب زیاد بنوشید و برای جلوگیری از بروز این عوارض، هرگز از نمک اپسوم بیشتر از دوز توصیهشده مصرف نکنید. بیان این عوارض جانبی برای آگاهی بیشتر شماست، مسلماً درصورتیکه در مصرف نمک اپسوم زیادهروی نکنید، بروز چنین عوارضی بسیار بعید خواهد بود. بنابراین جای نگرانی نیست. نمک اپسوم بهشرط استفاده صحیح، کاملاً بیخطر وبسیار مفید میباشد.
سوالات متداول